Skvělé dezerty napříč světěm

Jaký by to byl den nebo dobré jídlo, kdybyste ho nakonec neskončili dobrým dezertem. Lidé milují dezerty a umí si je náležitě vychutnat. My známe především naše tradiční české dezerty, ale po světě je spoustu úžasných sladkých moučníků, které by stálo za to ochutnat. Pokud máte chuť vyzkoušet něco neobvyklého a velmi chutného, podívejte se na ty nejoblíbenější dezerty napříč světem.

Crème Brûlée

Původem francouzský dezert, který zvládnete připravit i vy sami doma. Technika přípravy je sice trochu těžší, ale pro základní dezert si vystačíte i s obyčejnou troubou. Dezert pochází již z 17. století. Jedná se o jemný, delikátní krém s vanilkovou příchutí, který má navrchu karamelovou vrstvu. Můžete si tak vychutnat křupavost, zároveň se sametovou konzistencí krému.

mochi

Mochi

Typický japonský dezert, který se připravuje, jak jinak, z rýže. Ta se rozdrtí a poté se přemění na lepkavou rýžovou pastu. Ta se používá na výrobu mnoha dezertů, a jedním z nich jsou právě mochi. Jedná se o maličké koláčky, které seženete v nejrůznějších příchutích. Mohou být pouze z rýžového těsta a obalené v cukru, nebo se plní nejrůznějšími náplněmi. Oblíbená je třeba náplň ze sladkých fazolí.

Jablečný koláč

Přijde vám tento dezert povědomý? Tentokrát ale nemyslíme štrůdl, který tak s oblibou pečeme u nás. Máme na mysli pravý „apple pie“, který je oblíbený především v USA. Jedná se o národní dezert, který najdete na všech oslavách či festivalech. Koláč má tenký základ a je plněný nakyslými jablky, na kterých je opět křupavá kůrka těsta. Podává se většinou se šlehačkou či zmrzlinou.

koláč

Máte chuť na dobrý dezert? Zkuste objevit nový podnik, kde ochutnáte ty nejlepší dezerty. Například Kavárna Hradec Králové je spojena s cukrárnou, a můžete si tu tedy vychutnat ty nejlepší dezerty a sladkosti a to ještě v krásném a originálním prostředí.